Selecteer een pagina

De afgelopen week was de platformeconomie weer in het nieuws. De Tweede Kamer kijkt met een bezorgde blik naar de snelle opkomst van het dienstenaanbod via apps. Het zou ten koste gaan van vaste banen, pensioen en verzekeringen. Ze vraagt de SER maatregelen te onderzoeken om platformen te dwingen met (arbeids-) voorwaarden te gaan werken. Een nogal beperkte visie die tot zinloze maatregelen lijkt te leiden. De overheid zou deze niet te stoppen ontwikkeling juist moeten stimuleren.

Er schuilt namelijk een enorme kans in de opkomende kluseconomie. Er zijn allerlei doelgroepen waarvoor een baan te veel is, maar die graag via klussen willen werken. Denk aan mensen zonder baan, of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook mensen die graag parttime (willen) werken. Het is ideaal om via klussen als koerier, timmerman, oppas of hondenuitlater bezig te blijven. De ultieme oplossing voor eenzaamheid, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Het mooie van de opkomst van al die deeltijd-klussen-platforms is dat het zich niet beperkt tot kleine klussen. Als je een tuinman vraagt, waarom dan niet de gehele tuinaanleg uitvragen. En als je jouw kooktalent aanbiedt, waarom dan niet een heel evenement organiseren. Projecten worden steeds groter en meer divers. Zelfs specialisten worden tegenwoordig via platformen uitgevraagd: zorgverleners, dokters, docenten, controllers, advocaten… Elke sector is gevoelig voor platformisering.

Doordat iedereen een platform kan beginnen is regulering onmogelijk om te handhaven. Waarom moet Uber zich wel aan een minimumtarief houden, terwijl een groep burgers die via een andere app met elkaar betaald meerijdt niet? Het wachten is op een politieke partij die zijn expertise op deze manier binnenhaalt. Daarmee zullen ze anders gaan kijken en de overheid stimuleren om deze flexibiliteit ook bij ambtenaren in te brengen. Als we anders gaan kijken naar wie er gelukkig wordt van werken, zie je dat veel mensen baat hebben bij platforms. Een laagdrempelige toegang tot werk voor iedereen creëert nieuwe zekerheden die we met open armen moeten ontvangen in plaats van afremmen.

Vanuit Part-up dragen we er graag bij deze discussie, omdat we de mogelijkheden van platforms zien om werken leuker, socialer en effectiever te maken. Part-up onderscheid zich van andere platforms doordat we ons richten op de vorming van teams: daar waar een samenwerking nodig is om een klus te klaren. Op dit moment zetten we Part-up vooral in binnen bestaande organisaties. De komende jaren willen we Part-up ook steeds meer inzetten over de grenzen van organisaties heen en meer en meer werk binnen deze organisaties voor buitenstaanders beschikbaar maken.