Selecteer een pagina

We hebben een investering binnengehaald om het platform voor tijdelijke teams nog verder te ontwikkelen. 

Met de groeifinanciering willen we het online platform verder ontwikkelen, zodat organisaties slimmer samen kunnen werken in tijdelijke teams. Daarnaast hebben we de ambitie om internationaal te gaan, hiervoor willen we hun matchingsalgoritme dat mensen suggesties geeft voor passende teams, verder verbeteren. Vorige week haalden we al mijlpaal met de lancering van de Part-up-apps voor iOS- en Android-smartphones!

In het onderstaande persbericht staat hoe en waarom deze investering is gedaan (of lees hier de Engelse versie).

 

Het persbericht:


Nederlandse startup Part-up haalt 650.000 euro investering op

Online marktplaats voor teamwork verkrijgt groeigeld door innovatieve constructie

DEN HAAG – De Nederlandse startup Part-up, een online marktplaats voor teamwork, heeft een investering opgehaald van ruim 650.000 euro. Part-up doet dit op innovatieve wijze: de twaalf (impact)investeerders worden geen aandeelhouder in de BV, maar lid van de nieuw opgerichte Part-up Coöperatie UA. Ook is er ruimte voor teamleden en later ook voor gebruikers om mede-eigenaar te worden via de Coöperatie.

Innovatieve financieringsronde past bij visie
“De bijzondere manier waarop wij de financieringsronde en bedrijfsstructuur hebben vormgegeven als startup past bij onze visie”, zegt Laurens Waling, mede-oprichter van Part-up. “Wij zien een transitie in de wereld van traditionele, topdown-georganiseerde bedrijven naar gedecentraliseerde organisaties die wendbaarder en slagvaardiger zijn. Hierbij past gedeeld eigenaarschap en een andere benadering van werk: één waarin talent voorop staat.”

Etaleren op basis van kennis en kunde
Het online platform van Part-up draagt daar een steentje aan bij door werknemers te ‘bevrijden’ uit hun functieomschrijving en hen zelf in teams deel te laten nemen op basis van hun intrinsieke motivatie. Voor werkgevers staat hiertegenover dat zij toegang hebben tot een onuitputtelijke bron van talent.

Teams vormen
Medewerkers kunnen binnen de Part-up omgeving zelf teams vormen met zowel mensen vanuit de eigen organisatie als daarbuiten. Dit stelt teams en individuen in staat slimmer te organiseren en resultaatgerichter te werken aan projecten. Waling: “Dat zorgt er niet alleen voor dat deze projecten een korte doorlooptijd hebben, maar ook dat medewerkers tevredener zijn omdat ze gestimuleerd worden te werken vanuit intrinsieke motivatie en datgene te doen waar ze écht goed in zijn. Met als resultaat dat bedrijven sneller kunnen innoveren.”

‘WhatsApp voor projecten’
Met de groeifinanciering wil Part-up het online platform voor het slimmer organiseren van tijdelijke teams verder ontwikkelen. Part-up heeft de ambitie om internationaal te gaan. Hiervoor willen zij hun matchingsalgoritme dat mensen suggesties geeft voor passende teams verder verbeteren. Vandaag worden tevens Part-up-apps voor iOS- en Android-smartphones gelanceerd die als een soort WhatsApp voor projecten functioneren tijdens de samenstelling en uitvoering van een team.


Einde persbericht

Over Part-up
Online platform Part-up, opgericht door Laurens Waling, Erik Soonieus en Ralph Boeije is een online marktplaats voor teams. Op het platform kunnen bedrijven en organisaties op slimme wijze tijdelijke teams samenstellen, bestaande uit eigen werknemers en/of externen. Zij kunnen hun talenten en intrinsieke motivatie etaleren aan deelnemende instellingen. Die maken een ‘part-up’ aan, een tijdelijk team. Doordat zo’n part-up is samengesteld uit gemotiveerde teamleden met het juiste talent, kunnen organisaties effectiever en productiever projecten opzetten, beheren en afronden.

‘Social enterprise’
Part-up werkt vanuit de visie om de toekomst van werk vorm te geven, waardoor de Haagse startup zichzelf ziet als een ‘social enterprise’. Dat is een bedrijf met winstdoelstelling dat tegelijk beoogt de wereld een stukje beter te maken. Inmiddels heeft Part-up BV meer dan 50 betalende klanten, waaronder 30 zorginstellingen, Achmea, PGGM en een vijftal gemeentes. De gemeente Amsterdam gaat proefdraaien met Part-up, zo’n tweehonderd trainees worden ingewerkt via Part-up. De omzet over het eerste boekjaar (2015) bedroeg 250.000 euro.

Download pers afbeeldingen uit onze openbare map Pers Materiaal.