Selecteer een pagina

Het Nieuwe Werken is een tendens die voortkomt uit een behoefte aan een hogere levenskwaliteit. We willen niet meer met zijn allen twee keer per dag slaafs in de file staan, we willen onze eigen werk- tijden bepalen; eigenlijk willen we tijdens het werken het liefst het gevoel hebben dat we helemaal niet aan het werk zijn.

En dat kan tegenwoordig steeds beter, omdat de kenniseconomie waarin we leven steeds meer ‘nomad workers’ oplevert, niet gebonden aan tijd en plaats om arbeid te kunnen leveren.

Van hiërarchie en autoriteit naar vertrouwen en verantwoordelijkheid

Dat dit proces in een vergevorderd stadium zit, bewijst de huidige leegstand van kantoren maar al te zeer. Wij denken dat het bedrijf van de toekomst een virtueel bedrijf is zonder bedrijfspand en vaste werknemers, gebruikmakend van de diensten van freelancers. Waar passen hiërarchie en autoriteit hierin? Vertrouwen, verantwoordelijkheid durven geven; dat is waar het om gaat draaien. En dit alles geldt niet alleen voor de kennissector, mensen werken überhaupt veel effectiever als ze zelf kunnen bepalen wanneer en hoe ze werken, wanneer ze niet slaafs commando’s van hogerhand moeten opvolgen maar hun eigen vindingrijkheid, creativiteit en zelfverantwoordelijkheid kunnen aanspreken.

Door steeds sneller voortschrijdende technologie is het steeds meer zo, en zal het steeds meer zo zijn, dat jongere generaties de oudere generaties voorbij zullen streven. Generatie Y laat zich echt niets meer vertellen over hoe het moet, en de zogenaamde ‘Generation Go’ start gewoon meteen zijn eigen onderneming.

Part-up speelt hier op in, door het faciliteren van een samenwerkings-platform dat los staat van bedrijven, organisaties, werkgever-werknemer verhoudingen of werktijden. Heb je een klus? Zet ‘m op Part-up. Bied je je talent aan? Doe het op Part-up. De tool wordt continue ontwikkeld, maar werkt nu al als een tierelier.